Всеукраїнський дитячий конкурс читців поезії «Стукіт серця Петефі на берегах Дніпра» з нагоди 200-річчя від дня народження національного угорського поета Шандора Петефі

Конкурс було організовано за сприянням Посольства Угорщини в Україні, Національної бібліотеки України для дітей, Національної секції Міжнародної ради з дитячої та юнацької книги UA_IBBY, Національної спілки письменників України та за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України. Діти віком від 11 до 18 років мали нагоду відкрити для себе світ угорської поезії та зануритися у поетику свободи та любові. Конкурс проводився у змішаному форматі (наживо та онлайн) з 1 березня по 23 жовтня у два тури:

І — з 1 березня по 30 вересня на обласному рівні з підбиттям підсумків в обласних бібліотеках для дітей;

ІІ (підсумковий) — з 1 по 23 жовтня на загальнодержавному рівні у Національній бібліотеці України для дітей.

Посольство Угорщини в Україні запросило переможців Всеукраїнського дитячого конкурсу читців «Стукіт серця Петефі на берегах Дніпра», присвяченого 200-річчю з дня народження відомого угорського поета Шандора Петефі на урочисту церемонію нагородження. 

В день Святого Миколая, 6 грудня 2023 року це фінальне видовищне дійство відбулося в Національній бібліотеці України для дітей. В програмі заходів, крім святкової акції у бібліотеці, і екскурсія до Посольства Угорщини в Україні і подорож історичним Києвом, огляд місцевих пам’яток.

Наша талановита студентка-декламатор Анастасія Ананко (група АВ-10) нагороджена дипломом та призами від організаторів поетичного випробування національного рівня серед учнів 9-11 класів. 

Щиро вітаємо з перемогою!

Print Friendly, PDF & Email