12 жовтня 2023 р. педагогічні працівники та здобувачі освіти Фахового коледжу НФаУ взяли участь у семінарі-тренінгу до Всесвітнього дня психічного здоров’я «Ментальне здоров’я – як подбати про себе»

12 жовтня 2023 р. педагогічні працівники та здобувачі освіти Фахового коледжу НФаУ взяли участь у семінарі-тренінгу до Всесвітнього дня психічного здоров’я «Ментальне здоров’я – як подбати про себе», який було проведено практичним психологом вищої категорії Плякою Любов’ю Володимирівною.
Ментальне здоров’я – це непомітний, але водночас головний двигун людини, що дозволяє не лише повноцінно жити, а й ефективно функціонувати у суспільстві. Регулярне піклування про власний стан може наштовхнути на відкриття внутрішнього джерела сили, що допоможе пройти крізь складні часи.
За ініціативи першої леді Олени Зеленської в Україні реалізується Національна програма з охорони психічного здоров’я та психосоціальної підтримки, в якій вагомого значення набуває забезпечення якісного освітнього процесу та створення психологічно комфортного освітнього простору. До цього проєкту долучився і Національний фармацевтичний університет.
Під час тренінгу учасники ознайомилися з психотехнологіями саморегуляції стресу, техніками заземлення та відволікання, методиками самозаспокоєння в умовах сильного емоційного збудження, дізнались як підтримати близьку людину у кризовій ситуації.
Навички самодопомоги в стресовій ситуації, звичайно, не в змозі змінити реальність нашого життя, але вони можуть допомогти нам керувати емоційними станами та зберегти ментальне здоров’я.

Print Friendly, PDF & Email