Відкрита виховна година до 307- річчя від дня народження М. В. Ломоносова

21.11.2018 р. в групі ФБ-10 викладачем ЦК «Хімічних дисциплін» Ісаєнко Ю.В. разом з куратором групи Горбаньовим В.В. було проведено виховну годину, присвячену 307-річчю до дня народження вченого-енциклопедиста М. В. Ломоносова (1711-1765 рр.), який зробив вагомий внесок в розвиток медицини та фармації.

Студенти підготували цікаві доповіді, у яких розкрили досягнення Ломоносова не тільки як хіміка, але й як фізика, художника, астронома, мовознавця, поета-реформатора, суспільного діяча, геолога. Хімічна лабораторія Ломоносова, заснована у 1748 р., була першою в світі, де для студентів були організовані практичні навчальні заняття, на яких вони отримували навички дослідницької роботи в галузі хімії. Крім того, студенти підготували відомості про родину та особисте життя Ломоносова, про його матір, батька, дружину та дітей.

На завершенні виховної години було згадано слова В. Г. Белинского: «…Зрелище жизни великого человека есть всегда прекрасное зрелище: оно возвышает душу, мирит с жизнью, возбуждает деятельность»

[:]

Print Friendly, PDF & Email