Без права на забуття

Щорічно 28 жовтня відзначається День визволення України від німецько-фашистських загарбників. В цей день традиційно вшановують пам’ять воїнів, які загинули в боях за визволення України, та населення, яке постраждало від дій фашистських окупантів.

Студенти коледжу Ф-13 із викладачем Тітарем О.І. взяли участь у «круглому столі» в Харківському обласному центрі молоді. З нагоди 75-ої річниці вигнання нацистів з України співробітники історичного музею ознайомили молодь з подіями, які відбувались на території України та Харківщини зокрема.

А воєнні дії йшли протягом 40 місяців і окупація України – найболючіша сторінка нашої історії. Демографічні втрати величезні: загальні-близько 14 млн.осіб, безпосередні втрати- 8 млн.осіб.

Виставка стіннівок нагадала про ті події.

Викладачі комісії суспільних та загальноосвітніх дисциплін провели інформаційні бесіди серед студентства. Чим була війна для тих, хто в 1941 – 1945 рр. боровся проти німецько-фашистської агресії? Навряд чи лише збройною боротьбою двох держав – так вважати було б  занадто поверхнево, адже воюють не держави, а люди, для яких назавжди війна залишає свій слід глибоко в душі.

29 жовтня 2019 р. відбувся урочистий захід з метою національно-патріотичного виховання з теми «Без права на забуття». Почесними гостями були: В’ячеслав Вікторович Золочевський (член Національного союзу журналістів, воєнний кореспондент, лейтенант запаса) та Оксана Євгеніївна Черновина (підполковник авіації, льотчиця-винищувач). Чимало нового і так необхідного було розкрито й доведено стосовно наступальних операцій Червоної Армії в 1944р. А з якою цікавістю слухали студенти про історію жіночої авіації!

Добра традиція склалася в коледжі стосовно видання збірки «Герої наших родин». Студенти діляться спогадами про бойовий шлях близьких і рідних.

На святковому заході презентували героїчне минуле своїх прадідів наступні студенти: Георгій Субботін-Павлоцький та Амалія Шунько

Пам’ять тих, хто самовіддано рятував рідну землю і здобув перемогу над окупантами, назавжди жива у наших серцях!  

Print Friendly, PDF & Email