Сили нескорених! 14 жовтня День захисника України.

В рамках святкування Дня захисника України, протягом жовтня, викладачі циклової комісії суспільних та загальноосвітніх дисциплін підготували та провели виховні заходи, під час яких наголосили, що це свято нероздільно пов’язане із розвитком війська та військових традицій. Традиція вшанування Покрови як покровительки українського війська перейшла від руських князів до козацтва. Свято Покрови Пресвятої Богородиці було одним з найголовніших свят козаків, за що воно отримало другу назву – Козацька Покрова.

З огляду на події на сході нашої держави ми відзначаємо День захисника України у широкому розумінні. Сьогодні йдеться про те, що захисниками України є не лише військовослужбовці, а усі громадяни, що своєю сумлінною професійною і громадською діяльністю забезпечують економічний, гуманітарний, освітній та інформаційний захист держави.

Студенти І курсу коледжу підготували матеріали для збірки «Герої наших родин», яка містить розповіді про героїчне минуле своїх родичів під час Другої світової війни, про мужність під час ліквідації аварії на Чорнобильській атомній станції та про службу своїх рідних в сучасних Збройних Силах України. Під час презентації збірки студенти вшанували сучасних захисників України.

Print Friendly, PDF & Email