Науково-практична конференція

«УКРАЇНСЬКА РЕВОЛЮЦІЯ 1917-1921рр.: СТАНОВЛЕННЯ НАЦІОНАЛЬНОЇ НЕЗАЛЕЖНОСТІ», яка відбулася у Київському кооперативному інституті бізнесу і права та була присвячена 100-річчю революційних подій в Україні, що стали переломними у вітчизняній історії.

Науково-практична конференція
У роботі конференції взяли участь наукові співробітники Українського інституту національної пам’яті, музею Української революції 1917-1921 рр., науково-педагогічні та педагогічні працівники, аспіранти та студенти. Загальна кількість учасників – 72 особи. Коледж НФаУ представляли студенти ІІ-ІІІ курсів: Макаренко Яна, Срипниченко Анастасія, Білошапка Вероніка, Білоусова Уляна, Шешеня Ярослава, Бабенко Кіра, Цимбалова Дарина, Фащевська Вікторія, Івашина Аліна, Полтавець Анна, Обломієва Ірина, Ахметова Аміна, Маслюченко Ганна. Наукові керівники: Горбаньов В.В., Буданова В.Є., Драннік О.В., Рудакова О.І.
У рамках науково-практичної конференції було проведено пленарне та секційні засідання за напрямками:

  • Україна в революційну добу 1917 – 1921 рр.
  • Регіональні аспекти розгортання Української революції 1917 – 1921 рр.
  • Визначні діячі Української революції 1917 – 1921 рр.
  • Українська революція 1917 – 1921 рр. і сучасність: співзвуччя епох.

 

Під час роботи конференції було розглянуто й актуалізовано соціально-економічну, політичну, культурну ситуацію в Україні в революційну добу 1917-1921 рр.; презентовано регіональні аспекти розгортання Української революції 1917-1921 рр.; представлено внесок її визначних діячів у розбудову державної незалежності; обгрунтовано вплив тогочасних подій на подальший перебіг історичного процесу в Україні, проведено паралелі історичної минувщини і сучасної ситуації в країні.

 

Науково-практична конференція[:]

Print Friendly, PDF & Email