Екскурсія-семінар до Національного літературно-меморіального музею Г.С. Сковороди

Після огляду музею екскурсія-семінар продовжилася територією старовинного парку та садку. Студенти пройшли стежками, по яких любив ходити поет (планування парку практично не змінилося з часів перебування Г. С. Сковороди в Іванівці). Оглянули його улюблені місця (криницю, 700-літній дуб), місце першого поховання філософа, його могилу, пам’ятник роботи І. П. Кавалерідзе, скульптурну «філософську алею», будинок контори управляючого (на підвалинах основного будинку Ковалівських), поміщицький амбар, братську могилу радянських воїнів. Природа парку, де поет провів свій останній день, справляє незабутнє враження.

Студентська молодь була активна в дискусіях з питань:
– зв’язок філософської спадщини Г.С. Сковороди з сучасністю;
– філософія Г.С. Сковороди – приклад існування філософії української духовності.
Під час обговорення за підсумкками екскурсії-семінару, був зроблений висновок, що філософські погляди Г.С.Сковороди актуальні і для сучасної України.

Екскурсія-семінар до  Національного літературно-меморіального музею Г.С. Сковороди Екскурсія-семінар до  Національного літературно-меморіального музею Г.С. Сковороди Екскурсія-семінар до  Національного літературно-меморіального музею Г.С. Сковороди Екскурсія-семінар до  Національного літературно-меморіального музею Г.С. Сковороди Екскурсія-семінар до  Національного літературно-меморіального музею Г.С. Сковороди Екскурсія-семінар до  Національного літературно-меморіального музею Г.С. Сковороди
[:]

Print Friendly, PDF & Email