Декаду циклової комісії суспільних і загальноосвітніх дисциплін присвятили Григорію Сковороді

У Коледжі НФаУ відбулася декада Циклової комісії суспільних і загальноосвітніх дисциплін з національно-патріотичного виховання «Г.С. Сковорода – духовний наставник українського народу».

Головна проблема філософії Григорія Сковороди – це проблема людини. Його філософія «практична», оскільки він цікавиться, насамперед, моральною проблематикою. Правильне життя можна побудувати тільки на правильних знаннях, на правильній філософії. Своє завдання філософ вбачав в тому, щоб донести до простих людей істинні уявлення про світ, про людину, її щастя і шляхи його досягнення. Тому всі твори Сковороди написані в художній формі – у вигляді віршів, діалогів, байок.

3 листопада студенти Коледжу провели екскурсію у селище Бабаї, де Г.С. Сковорода влітку 1774 року написав 15 байок із циклу «Байки Харківські».

28 листопада була проведена теоретична студентська конференція «Сьогодення та Г.С. Сковорода – епохальність вчень великого філософа». Студенти заслухали й обговорили доповіді:

Тема Група Доповідач Консультант
1 Шлях Г.С. Сковороди до філософії Ф-30 Коваленко Л. Буданова В.Є.
2 Філософське освоєння світу починається з простого: віра та любов Ф-30 Душко К. Буданова В.Є.
3 Філософська система Г.С. Сковороди Ф-30

Ф-33

Шешеня Я.

Білошапка К.

Буданова В.Є.

Рудакова О.І.

4 Вчення про «дві натури» і «трьох світів» Ф-31 Бабенко К. Рудакова О.І.
5 Сродня праця – запорука щасливого життя Ф-31 Каліберда О.

Затолокіна Т.

Рудакова О.І.
6 Теорія щастя в ідеях Г.С. Сковороди Ф-37 Татаринова А. Драннік О.В.
7 Г.С. Сковорода про виховання і розвиток розуму Ф-37 Каратя А. Драннік О.В.
8 Педагогічні ідеї в творчості

Г.С. Сковороди

ФБ-10 Коваленко А.

Шушарова Н.

Горбаньов В.В.
9 Філософська спадщина

Г.С. Сковороди – приклад існування філософії української духовності

Ф-30 Фащевська В. Буданова В.Є.
10 Зв’язок Г.С. Сковороди з сучасністю Ф-31 Ахметова А.

Цимбал Д.

Рудакова О.І.

29 листопада для студентів І-ІІ курсів було проведено відкритий захід «Філософські погляди Г.С. Сковороди у літературних творах».

Декаду циклової комісії суспільних і загальноосвітніх дисциплін присвятили Григорію Сковороді Декаду циклової комісії суспільних і загальноосвітніх дисциплін присвятили Григорію Сковороді Декаду циклової комісії суспільних і загальноосвітніх дисциплін присвятили Григорію Сковороді Декаду циклової комісії суспільних і загальноосвітніх дисциплін присвятили Григорію Сковороді Декаду циклової комісії суспільних і загальноосвітніх дисциплін присвятили Григорію Сковороді Декаду циклової комісії суспільних і загальноосвітніх дисциплін присвятили Григорію Сковороді Декаду циклової комісії суспільних і загальноосвітніх дисциплін присвятили Григорію Сковороді Декаду циклової комісії суспільних і загальноосвітніх дисциплін присвятили Григорію Сковороді Декаду циклової комісії суспільних і загальноосвітніх дисциплін присвятили Григорію Сковороді Декаду циклової комісії суспільних і загальноосвітніх дисциплін присвятили Григорію Сковороді Декаду циклової комісії суспільних і загальноосвітніх дисциплін присвятили Григорію Сковороді Декаду циклової комісії суспільних і загальноосвітніх дисциплін присвятили Григорію Сковороді Декаду циклової комісії суспільних і загальноосвітніх дисциплін присвятили Григорію Сковороді

Г.С. Сковорода мав глибокий вплив на весь подальший розвиток української філософії. Основні ідеї його вчення знайшли відображення і розвиток у творчості практично усіх українських мислителів. Сучасники писали про нього:

«Ревнитель истины, духовный богочтец,
И словом, и умом, и жизнию мудрец;
Любитель простоты и от сует свободы,
Без лести друг прямой, доволен всем всегда,
Достиг на верх наук, познавши дух природы,
Достойный для сердец пример, Сковорода»

Print Friendly, PDF & Email